Categorieën
Geen categorie

Drie grote voordelen van de kinderopvang

Het combineren van je drukke werk en je gezin is een behoorlijke uitdaging. Soms ben je als ouder thuis, en op andere momenten moet je aan de slag op kantoor. Dan heb je dus iemand nodig die de zorg voor je kinderen uit handen kan nemen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden. Kies je voor een gastouder, een kinderopvang Tiel of toch opa en oma? Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel de drie grootste voordelen van de kinderopvang.

Professionele leidsters

Het eerste, en misschien wel belangrijkste, voordeel van de kinderopvang zijn de gediplomeerde leidsters. Alle werknemers van een kinderopvang hebben een opleiding gevolgd die gericht was op het verzorgen en opvoeden van kinderen. Hierdoor kun je ook bij ze terecht voor opvoedkundig advies of vragen. Daarnaast zijn de leidsters ook allemaal in het bezit van een verklaring omtrent goed gedrag. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Sociaal contact met andere kinderen

Jouw kind is natuurlijk niet alleen op de kinderopvang. Dit betekent dat jouw kind al op jonge leeftijd veel met andere kinderen in contact is. Dit kan het sociale contact versterken en kan je kind belangrijke vaardigheden leren, zoals bijvoorbeeld leren te delen of samen te spelen. Wanneer je je kind plaatst op een kinderopvang in de buurt kan dit er ook voor zorgen dat ze later, op de basisschool, al andere kinderen kennen. Dit maakt de overstap een stukje gemakkelijker en minder eng.

De overdracht

De meeste ouders vinden het nogal eng om hun kind bij iemand anders achter te laten. En dat is zeer begrijpelijk. Gelukkig behoudt de kinderopvang een open contact met de ouders. Dit betekent dat jij in direct persoonlijk contact staat met de leidsters. Wanneer jij je kind komt ophalen, kunnen zij je vertellen hoe de dag ging. Op deze manier ben je er toch een beetje bij geweest, en weet je ten aller tijde wat je kind heeft uitgespookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *